Onze visie

Wij vinden het heel belangrijk dat jullie spruit zich thuis voelt bij ons. Het is altijd leuk als ze 's morgens met een glimlach op het gezicht toekomen omdat ze terug een dagje bij ons mogen zijn. Naast geborgenheid, warmte en vriendschap willen wij hen ook een aantal zaken meegeven zodat we ze met een gerust hart naar de kleuterklas zien vertrekken.

  Rekening houdend met de ontwikkeling van elk kind streven wij naar zelfredzaamheid. We leren ze zo zelfstandig mogelijk te worden, bv. jasjes aan- en uitdoen, jas aan de kapstok hangen, zindelijkheidstraining, zelfstandig leren eten, tafel afruimen, opruimen, handjes wassen, …

We proberen ook structuur in de dag te s

toppen zodat de kindjes weten wat er komt en ze zich daardoor op hun gemak voelen.  

We ondervinden ook dat kinderen heel veel leren van elkaar. Daardoor zorgen wij ervoor dat onze leeftijden gemengd zitten. Zo leren de kleintjes bij van de grote en leren onze peuters omgaan met onze baby's.

We leren hen omgaan met regels en afspraken, met wat mag en niet mag en proberen hen op die manier een zorgeloze en evenwichtige dag te bezorgen.

Met mijn opleiding als kleuterjuf in het achterhoofd proberen wij de kindjes voor te bereiden op de klas.

Zo krijgen ze bij ons al elk hun eigen kapstok met symbooltje, werken wij met een heen- en weerschriftje, zorgen we voor een dagelijks onthaalmoment en werken wij rond verschillende thema's zoals sinterklaas, Pasen, lente, winter, grootouders, fruit, naar de klas, …

Hieronder enkele sfeerbeelden uit onze kinderopvang: