Een dag bij Nijn

  's Morgens vroeg om 7u gaan de lichten aan bij 'Nijn'. Dan beginnen we met de voorbereidingen van het middagmaal.

  Geleidelijk aan komen de eerste bengels toe. Samen met mama of papa hangen we de jas aan de kapstok en zetten we onze boekentas in de kast.

  Sommige kindjes gaan direct spelen, anderen brengen hun boterhammetje mee om eerst nog te ontbijten.

  Tot 8.30u mag iedereen vrij spelen. Daarna worden alle kindjes verluierd en gaan de oudsten op het potje. De baby's gaan rond 9u slapen, terwijl de peuters beginnen aan het onthaalmoment. We zingen liedjes, kijken welk weer het is en wat we gaan eten die dag. We sluiten af met een dansje.

  Dan volgt er een activiteit: we schilderen, kijken in een boekje, bakken een taart, puzzelen,… altijd is er wel iets leuks te beleven.

  Na de begeleide activiteit mogen we terug vrij spelen.  We kunnen altijd zelf kiezen waarmee we spelen: met de auto's en de garage, de noppers, de houten blokken, aan het keukentje, met de poppen,…

  Als het mooi weer is doen we niets liever dan buiten spelen: fietsen, op de glijbaan, schommelen, met de bal,…

  Na al dat spelen krijgen we wel honger.  Voor we aan tafel gaan wassen we onze handjes en doen we een slabbetje aan.

  Daarna gaan we allemaal aan tafel of in de relax zitten en mogen we smullen van lekkere aardappelen, pasta, groentjes, vlees of vis.

  Wanneer we klaar zijn maken we onze mondjes proper en brengen we ons slabbetje naar de wasmachine. Dan gaan we terug op het potje of toilet. Iedereen krijgt een verse luier en mag daarna nog wat spelen.

  Tussen 12u en 12.30u gaan we allemaal slapen. Ondertussen maken tantie en Kelly alles terug proper en bereiden ze ons 4u'tje voor.

  Om 15u worden we wakker gemaakt.  Iedereen wordt terug verluierd of gaat op het potje of toilet.  We doen dan onze kleertjes aan en gaan met z'n allen aan tafel voor het 4u'tje.  Dan eten we een boterham met choco, smeerkaas, confituur, … of een koek, een stuk fruit en een pudding of een yoghurt. De baby's krijgen lekkere fruitpap.

  Soms hebben we geluk en is er iemand jarig.  Dan is er feest en zingen we heel luid.  In plaats van een boterham of koek eten we dan taart of chocomousse of iets anders wat we zelf gemaakt hebben.

  Daarna mogen we terug vrij spelen tot onze mama of papa ons komt halen.

  We geven elkaar nog een dikke zoen en gaan tevreden naar huis.

  Tot morgen allemaal!